Sri Sri Ravi Shankar
'Stress-free mind and a disease-free body is
the birthright of every human being'
Sri Sri Ravi Shankar is een wereldwijd bekend vredesambassadeur, humanitair en spiritueel leider.
Sri Sri Ravi Shankar heeft miljoenen mensen geïnspireerd met zijn visie: een stressvrije en geweldloze samenleving.
In 1981 heeft hij Art of Living opgericht, een humanitaire en educatieve, non-profit vrijwilligers organisatie die zich inzet om deze visie werkelijkheid te laten worden.
Zijn visie voor deze stressvrije en geweldloze samenleving heeft miljoenen mensen, merendeel vrijwilligers, samengebracht bij maatschappelijke serviceprojecten en het geven van de Art of Living cursussen, in meer dan 155 landen.
In de stressmanagementprogramma's leren mensen technieken die hen helpen om tot de kern van het leven te komen en ten volle te leven. Wanneer ieder mens vrij is van stress en spanningen en vrede in zichzelf vindt, kan er wereldwijd vrede ontstaan.
Een wereld waarin iedereen zich verbonden voelt met elkaar, dwars door de verschillende culturen, tradities, religies en nationaliteiten heen.

Het begin
Geboren in 1956 in het zuiden van India, bleek Sri Sri al snel een zeer getalenteerd kind. Als vierjarige kon hij al delen van de Bhagavad Gita (een oud Sanskriet geschrift) voordragen en zat hij vaak in diepe meditatie. Sri Sri’s eerste leraar Sudhakar Chaturvedi, was ook de leraar van Mahatma Gandhi. Op zeventienjarige leeftijd studeerde Sri Sri af in zowel Vedische Literatuur als Natuurkunde.
Het verhaal van Sri Sri Ravi Shankar
In 9,5 minuten een overzicht van een bijzondere man met een wereldwijde missie. In een jaar bezoekt Sri Sri meer dan 70 steden om vrede en ethisch leiderschap uit te dragen, corruptie tegen te gaan, conflicten op te lossen en mensen te inspireren zorg te dragen voor de aarde. 
 
  
FARC, Colombia
Sri Sri Ravi Shankar heeft een belangrijke en waardevolle bijdrage geleverd aan het vredesproces in Colombia.
In Bogota ontmoette hij eerst president Santos. Vervolgens ging hij drie dagen naar Havanna om met de belangrijkste guerrillaleiders van de FARC te praten.
Deze korte documentaire vertelt hoe uniek het was wat er in die ontmoetingen gebeurde.

IRAK
Sri Sri met with Iraqi Prime Minister, Nouri Al-Maliki, making him the first Indian Spiritual Leader to travel to Iraq as an Ambassador of Peace. 
Ambassadeur van de Vrede
Als vredesambassadeur heeft Sri Sri een waardevolle rol gespeeld bij het oplossen van conflicten over de hele wereld.
Dit deed hij door zijn visie op geweldloosheid te delen op publieke forums en bijeenkomsten. 
Hij is een neutraal figuur met als enig motief 'vrede' en hij brengt hoop aan mensen in conflictgebieden. 
Hij wordt hij geëerd vanwege het samenbrengen van tegenpartijen bij de onderhandelingen in Colombia, Irak, de Ivoorkust, Kashmir en Bihar. Hoe belangrijk het is om onze menselijke waarden als respect, geweldloosheid, liefde en saamhorigheid steeds voor ogen te houden en te versterken, vertelt hij continu in zijn initiatieven en lezingen. Evenals het besef dat wij allemaal een 'One-World Family' zijn.
Hij benadrukt het belang van het versterken van harmonie binnen alle godsdiensten en hoe belangrijk multiculturele opvoeding is als remedie tegen fanatisme, waardoor het mogelijk is om duurzame vrede op onze planeet te bereiken.
Sri Sri heeft wereldwijd de levens van miljoenen geraakt en kijkt voorbij grenzen van ras, nationaliteit en religie met zijn boodschap:
'A One-World Family', vrij van stress en geweld en het opnieuw aanwakkeren van menselijke waarden en service.
World Culture Festival 
3,5 miljoen mensen van over de hele wereld komen samen voor de viering van 35-jarig bestaan van Art of Living in Maart 2016, New Delhi.
Beyond the senses
Gurudev neemt ons mee door elk van onze zintuigen en wat we hiermee waarnemen, en hoe ver dat ons heeft gebracht in het leven. Daarna gaat hij in op onze bouwstenen: waar we uit bestaan.
A voice for peace and Human values
Voice-over door Julika Marijn.
Oproep voor vrede
Sinds de corona-uitbraak geeft Sri Sri elke dag 2 meditaties die wereldwijd gevolgd worden door miljoenen mensen.
The Art of Living &
The International Association of Human Values
Sri Sri startte de stichting Art of Living als een internationale, non-profit, educatieve en humanitaire organisatie.
De educatieve en zelfontwikkelingsprogramma's bieden krachtige handvatten om stress te verlagen en een gevoel van welzijn te bevorderen. De oefeningen zijn wereldwijd effectief gebleken op alle niveaus van de samenleving.
De cursussen van Art of Living worden inmiddels aangeboden in meer dan 155 landen.

In 1997 heeft Sri Sri de International Association for Human Values (IAHV) opgericht om samen met de stichting Art of Living duurzame ontwikkelingsprojecten te kunnen begeleiden, menselijke waarden te koesteren en conflictoplossingen te initiëren.
Intro IAHV
Dit animatiefilmpje geeft een kort en duidelijk beeld van de International Assosiation for Human Values.
River rejuvenation
Meer dan 40 rivieren stromen weer in India door Sri Sri's project.

TED Talk 
TED Talk over het 'River Rejuvenation Project', dat gedragen wordt door de lokale communities.
Euro-a-Day
Euro-a-Day is een innovatief onderwijs- en serviceproject voor kinderen en hun gemeenschap, dat hoogstaand kwaliteitsonderwijs toegankelijk maakt voor kansarme kinderen.
Sri Sri Farming
Sri Sri Ravi Shankar's project om de biodiversiteit en bodemkwaliteit te borgen op het Indiase platteland en de lokale boeren te ondersteunen.
  
Sri Sri Farming
Sri Sri Ravi Shankar is dit project begonnen als antwoord op de vele zelfdodingen onder boeren. De oorzaak was de grote schulden die ze door mislukte oogsten niet meer konden betalen. 
Natural farming
Sri Sri Ravi Shankar is het Natural Farming Project gestart om boeren te helpen de kwaliteit van het ecosysteem en de bodemkwaliteit te verbeteren. Enorm hard nodig in deze tijd. 

'Agriculture is the backbone of human existence. For any civilization to prosper, agriculture has to be healthy and sustainable. We need to get our focus back on agriculture which is the primary industry'  -Sri Sri Ravi Shankar-
Service, Wijsheid & Inspiratie wereldwijd
Sri Sri’s programma’s hebben verlichting gebracht bij mensen met verschillende achtergronden – onder meer slachtoffers van natuurrampen, overlevenden van terreuraanvallen en oorlog, achtergestelde kinderen en samenlevingen in conflictgebieden.
De kracht van zijn boodschap inspireert al jaren talloze vrijwilligers over de hele wereld om de verschillende Art of Living projecten en cursussen zelfs in de meest kritieke omstandigheden aan te bieden.

Als spiritueel leraar heeft Sri Sri de eeuwenoude tradities van yoga en meditatie herijkt door ze aan te bieden in een vorm die goed past in de 21ste eeuw. Naast het delen van zijn wijsheid en kennis, heeft Sri Sri nieuwe technieken ontwikkeld voor persoonlijke en sociale transformatie. Waaronder de Sudarshan Kriya, die miljoenen mensen over de wereld heeft geholpen om stress te verminderen en de innerlijke bron van energie en stilte in het dagelijkse leven te (her)ontdekken.
Sri Sri op Social Media
Volg Sri Sri Ravi Shankar op;
Twitter
Facebook
Blog
YouTube 
Linkedin
Wees de eerste die het weet
Schrijf je in om het laatste nieuws en speciale aanbiedingen van Art of Living te ontvangen. Art of Living gebruikt je gegevens volgens de privacywetgeving.